AMSTERDAM - Apple en Cisco hebben hun juridische procedures voorlopig opgeschort. De twee bedrijven zijn weer in gesprek over het gebruik van de naam iPhone voor Apples nieuwe mobiele telefoon, die begin januari werd gepresenteerd. Dat melden de twee in een summiere verklaring.

Apple presenteerde zijn telefoon tot veler verbazing onder de naam iPhone. Cisco's dochterbedrijf Linksys had korte tijd eerder een toestel onder die naam op de markt gebracht, waarmee via internet kan worden gebeld. Cisco bezat al sinds 2000 de merkrechten op de naam.

Toen Apple desondanks bekend maakte zelf een iPhone op de markt te zullen brengen, liet Cisco weten dat het daaruit opmaakte dat Apple akkoord ging met het aanbod dat Cisco had gedaan voor gebruik van de naam. Apple ontkende dat echter, waarop Cisco naar de rechter stapte.

Inmiddels ligt Cisco zelf eveneens onder vuur vanwege het gebruik van de naam iPhone. Het Canadese bedrijf Comwave brengt al twee jaar een telefoon met die naam op de markt, en kan daarom volgens het Canadese merkenrecht aanspraak op de naam maken.