AMSTERDAM - Deelnemers van het online vriendennetwerk hyves.nl die een mobiel abonnement hebben bij Hi, KPN, T-Mobile of Telfort, kunnen voortaan een sms'je krijgen als zij een nieuw bericht hebben ontvangen. In het bericht staan de eerste acht woorden van het bericht of 'krabbel' en een link naar de hyves-website.

Bekijk video

De telecombedrijven hopen met de actie het mobiel internetgebruik te stimuleren.

Dat maakte hyves.nl woensdag bekend. Medeoprichter Raymond Spanjar spreekt van een 'win-winsituatie'. "De hyvers ontvangen gratis berichten en de operators zien het gebruik van mobiel internet stijgen. En wij komen dichterbij onze droom van een sociaal netwerk dat leden altijd bij de hand hebben", aldus Spanjar.

Doelgroep

Volgens woordvoerder Joost Ligtvoet van Telfort vormen de deelnemers aan hyves.nl een grote en voor de telecomsector relevante doelgroep. Aan het netwerk doen 2,8 miljoen mensen mee van wie bijna twee miljoen in Nederland. "We willen de populariteit van hyves gebruiken om onze klanten de toegevoegde waarde van mobiel internet te laten zien", aldus Ligtvoet.

Proefkonijnen

Komende week kunnen enkele duizenden 'proefkonijnen' de nieuwe dienst uitproberen. Een week later komt die beschikbaar voor alle hyvers die een abonnement hebben bij een van de deelnemende mobiele aanbieders.