Fabchannel biedt gratis concertbeelden

AMSTERDAM - De succesvolle online concertzender Fabchannel biedt zijn beelden voortaan gratis aan voor sites of desktops. In navolging van bijvoorbeeld YouTube kan iedereen de beelden naar eigen wens aanbieden.

Het grootste online concertarchief ter wereld moet hiermee op veel meer plaatsen beschikbaar worden dan nu het geval is. De zogenoemde Fabplayer stelt muziekliefhebbers in staat om concertbeelden te integreren en af te spelen op hun blog, communitypagina, site of desktop.

‘Superieur’

Fabchannel schermt met een ´superieure, schermvullende videokwaliteit´ en de mogelijkheid om een eigen kanaal te programmeren met favoriete nummers uit het Fabchannel-archief. Hiermee gaat Fabchannel naar eigen zeggen een stuk verder dan de players van Youtube en Google waar maar één filmpje tegelijk afgespeeld kan worden in matige kwaliteit.

De Fabplayer is volgens Justin Kniest van Fabchannel het product van de jarenlange samenwerking met de platenmaatschappijen, podia, promoters, artiesten en gebruikers.

Reclame

Op dit moment heeft Fabchannel gemiddeld zo’n 7000 unieke bezoekers per dag. Dit moeten er met behulp van de nieuwe player veel meer worden. Fabchannel erkent dat dit gepaard gaat met hogere kosten. Via het verkopen van reclame in de filmpjes moet er geld verdiend gaan worden. Ook gaat Fabchannel betaalde concerten via iTunes aanbieden.

Tip de redactie