MySpace introduceert controle-software

AMSTERDAM - MySpace ontwikkelt software waarmee ouders het online-gedrag van hun kinderen kunnen controleren. Zo meldt de website Emerce.

Deze software is een reactie op de juridische stappen die de Amerikaanse overheid wil nemen, omdat MySpace de minimumleeftijdsgrens niet wil verhogen.

Zephyr

Het programma dat MySpace zal maken heeft de codenaam Zephyr. De software maakt het mogelijk voor ouders om de gebruikersnaam, leeftijd en opgegeven locatie te achterhalen van het kind die vanaf een computer waarop Zephyr staat MySpace gebruikt.
Ook worden de kinderen via MySpace ingelicht dat zij onder toezicht staan.

De 33 openbare aanklagers van de Amerikaanse overheid eisen dat MySpace de minimumleeftijd van veertien naar zestien jaar verhoogt. Ook willen zij dat MySpace controleert of de opgegeven leeftijd van de gebruikers wel klopt.

Andere sites die gelijksoortige service bieden als MySpace hebben gezegd niet te zullen deelnemen aan het initiatief. De Nederlandse site CU2 zegt aan zelfregulering te doen. Via moderators of tips van gebruikers worden kwetsende teksten en beelden van de site gehaald.

Tip de redactie