DEN HAAG - Mensen die informatie willen over de storm kunnen sinds donderdagmiddag terecht op de speciale website www.crisis.nl. De overheid stelt de site beschikbaar omdat andere sites die over de storm berichten, overbelast zijn.

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. Op de crisissite, waarvan de capaciteit inmiddels fors is vergroot, staat actuele informatie over het verkeer en het openbaar vervoer.

De website werd beschikbaar gesteld omdat andere sites die over de storm berichtten, overbelast waren. Aan het begin kon de overheidssite de stroom bezoekers echter ook niet aan, waardoor de site er even heeft uitgelegen. Vrij snel daarna werd de capaciteit fors uitgebreid.

Belangstelling

De website en het publieksinformatienummer konden rekenen op veel belangstelling. Tussen 17.00 en 22.30 uur telde de site www.crisis.nl 3,5 miljoen bezoekers. De medewerkers van het informatienummer, dat een uur later beschikbaar was, verwerkten volgens een woordvoerder tot dusver 7000 telefoontjes.

Mensen kunnen het nummer bellen als ze iemand kwijt zijn, ergens vastzitten of andere aan de storm gerelateerde vragen hebben. Het aantal lijnen werd al snel opgeschroefd van 25 naar vijftig.

Ook geeft de overheid richtlijnen. Zo krijgt iedereen het dringende advies binnen te blijven. Bezoekers kunnen op de site doorklikken naar sites van onder meer de ANWB, de NS en het KNMI. Ook is de buienradar te raadplegen.

Drukte

Tijdens een crisis kunnen allerlei overheden, van het Rijk tot waterschappen, www.crisis.nl als hun eigen website inzetten. Een normale site is vaak niet bestand tegen extreme drukte. De overheidssite kan meer dan tien miljoen hits per vijf minuten aan.