AOL wil voet aan de grond krijgen in Nederland

AMSTERDAM - America Online (AOL) wil voet aan de grond krijgen in Nederland. AOL, een van de grootste internetaanbieders in de Verenigde Staten, is daarom een Nederlandse startpagina begonnen. Daarop kunnen internetters terecht voor nieuws, AOL-email of het chatprogramma van het concern.

Ook biedt de site een eigen fotodienst met onbeperkte opslagruimte en bewerkingsmogelijkheden.

AOL gaat met zijn eigen pagina onder meer de concurrentie aan met Yahoo en Microsoft, dat in Nederland de websites msn.nl en live.nl heeft.

Advertenties

AOL liet woensdag weten met de Nederlandse webpagina meer advertenties in Europa te willen verkopen. De dochteronderneming van het Amerikaanse mediaconcern Time Warner is wereldwijd de nummer drie op het gebied van online advertenties.

Nederland is het vijfde Europese land waar AOL een eigen startpagina is begonnen. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland was AOL al actief. In Nederland was het concern overigens al aanwezig met de internetprovider CompuServe.

Moeilijk

AOL heeft het moeilijk. In augustus vorig jaar maakte het nog bekend 5000 banen te schrappen, 26 procent van het totale personeelsbestand.

Tip de redactie