Ook op Hyves zoektocht naar vermiste Bennebroeker

HAARLEM - De zoektocht naar een sinds nieuwjaarsdag vermiste 19-jarige jongen uit Bennebroek heeft zich uitgebreid naar vriendennetwerk Hyves. Vrienden van de vermiste Daen Hopman hebben zijn persoonlijke pagina overgenomen en hopen dat daar tips binnenkomen die kunnen helpen hem terug te vinden.

Volgens een woordvoerder van Hyves is het voor het eerst dat het platform op deze manier gebruikt wordt. De vrienden van Hopman zijn ook een 'interessehyve' begonnen waar gebruikers van Hyves zich bij kunnen aansluiten. Op die manier blijven de geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen in de zaak.

Uitnodigingen om lid te worden van deze hyve circuleren door het sociale netwerk, waar inmiddels 1,9 miljoen Nederlanders deel van uitmaken.

Balkenende

Er zijn inmiddels ruim 300.000 berichten verzonden met Hopman als onderwerp. Zijn persoonlijke pagina is een van de best bekeken profielen op Hyves, met bijna 400.000 bezoeken. Ter vergelijking: het profiel van premier Jan Peter Balkenende is ruim 700.000 keer bekeken.

Te water

Daen Hopman verdween in de nieuwjaarsnacht na een feest in evenementenhal De Lichtfabriek in Haarlem. Mogelijk is hij in het water beland. Er zijn meerdere grootscheepse acties geweest om hem te vinden. De politie zette tientallen rechercheurs, helikopters en speurhonden in. Ook de reddingsbrigade hielp zoeken. De zoektochten leverden tot nu toe niets op.

De politie heeft enkele tientallen tips nagetrokken. Ook die leidden nergens toe. Wel gaat de zoektocht verder. Dit keer niet grootscheeps, maar specialistisch onder meer door de inzet van duikers.

Blij

De politie is blij met het initiatief op Hyves. "Alles wat helpt om die jongen terug te vinden, juichen wij toe. Het maakt ons niet uit waar de tips vandaan komen, als ze maar komen", stelt de woordvoerder.

Ook de woordvoerder van Hyves vindt het niet erg dat het platform gebruikt wordt om de vermiste jongen op te sporen. "Het leeft heel erg onder de hyvers. We hopen dat het helpt."

Sylvana Koning

Ook naar de 19-jarige Sylvana Koning wordt via Hyves gezocht. De Haagse verdween donderdag spoorloos met medeneming van drieduizend euro. Familieleden vrezen dat ze slachtoffer is van een Koerdische 'loverboy'.

Tip de redactie