AMSTERDAM - Het Amerikaanse federale agentschap FBI waarschuwt internetters voor een ongewone phishingmail. De nieuwe mail geeft een vreemde draai aan een al langer lopende e-mailscam.

Volgens CNET News ontvingen meerdere internetters de afgelopen tijd een e-mail van een zogenaamde huurmoordenaar die duizenden dollars eiste. Als de ontvangers niet zou betalen zou hij ze vermoorden.

In de originele e-mail zei de 'huurmoordenaar' dat hij door een vriend van het 'slachtoffer' was ingehuurd om hen om te leggen. Hij zou echter bereid zijn van de 'opdracht' af te zien als zij het geld zouden overmaken.

Aanslag

De nieuwste phishingmail van de 'huurmoordenaar' gaat zelfs nog een stapje verder. Dit keer is de afzender namelijk de FBI zelf. De oplichter mailt het slachtoffer met de mededeling dat de FBI een moordaanslag op het leven van de ontvanger heeft weten te voorkomen.

Federale agenten zouden namelijk een huurmoordenaar hebben aangehouden die persoonlijke informatie van de ontvanger in zijn bezit zou hebben. In de e-mail wordt gevraagd naar die persoonlijke informatie.

De FBI vraagt alle ontvangers van een dergelijke e-mail het bericht te negeren tenzij er duidelijk persoonlijk relevante informatie instaat.