AMSTERDAM - David Beckham is niet de enige die veel geld hoopt te verdienen aan zijn spraakmakende overstap van Real Madrid naar het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. Direct na bekendmaking van de overstap registreerden domeinkapers verschillende webadressen met betrekking tot de club en de voetballer.

De Engelse topvoetballer David Beckham maakte donderdag bekend dat hij zijn club Real Madrid verruilt voor de Amerikaanse club. Met de overstap zou naar verluidt zo'n tweehonderd miljoen dollar gemoeid zijn.

Anderhalf uur

Volgens de krant Manchester Evening News werden de domeinen lagalaxy.org, lagalaxy.co.uk en lagalaxy.info binnen anderhalf uur na bekendmaking van de transfer geregistreerd door een Britse domeinkaper. In de Verenigde Staten werden razendsnel davidbeckhamgalaxy.com, beckhamgalaxy.info en beckhamgalaxy.com vastgelegd.

Spelfouten

Domeinkaping is een veelvoorkomend verschijnsel op internet. De eigenaren van dergelijke sites proberen mee te liften op de toegenomen belangstelling voor een andere website, of registreren veel voorkomende foutieve spellingen van bestaande sites, zoals 'www.goggle.com'. De sites worden doorgaans gevuld met advertenties en popups, of de eigenaar tracht ze door te verkopen, bijvoorbeeld aan het 'slachtoffer'.

Onlangs nog werd FC Barcelona-ster Ronaldinho slachtoffer van een domeinkaper. De Braziliaanse ster heeft zijn domeinen inmiddels terug.