UTRECHT - Kinderen met problemen zoeken steeds vaker hulp via het internet. In het boekje Kindertelefoontips lezen kinderen hoe en waar ze hun problemen op het web kunnen bespreken. Dit zei samensteller Remco Pijpers van de stichting Mijn Kind Online donderdag.

Het boekje is geschreven door schrijfster Carry Slee en medewerkers van de stichting. Het is volgens Pijpers belangrijk dat kinderen die problemen willen bespreken, goed weten waar ze dit doen. "Kinderen zijn vaak niet bekend met de gevaren van internet. Ze kunnen niet goed vaststellen of een site veilig is of niet. Dit boekje helpt ze daarbij."

Prinses Máxima zal op 6 februari het eerste exemplaar in ontvangst nemen op de jaarlijkse Europese Safer Internet Day.

Chatbox

Het boek verschijnt naar aanleiding van het succes van de chatbox van de Kindertelefoon. Het is een combinatie van een fictief verhaal van Carry Slee aangevuld met verwijzingen naar websites waar kinderen hun problemen kunnen bespreken.

Ook geven de auteurs tips hoe je zo'n gesprek het best kunt voeren en bevat het een handleiding voor het gebruik van de chatbox van de Kindertelefoon.

Vanaf 6 februari kunnen scholen een gratis exemplaar bestellen. Ook komt het boekje in boekhandels te liggen.

De Europese Safer Internet Day wordt jaarlijks in februari georganiseerd in diverse landen van de Europese Unie. Kinderen krijgen door onder meer een toneelstuk voorlichting over het gebruik en de gevaren van internet.