DORDRECHT - De ICT-dienstverlener Blue Fox stoot alle activiteiten af die niet te maken hebben met computerondersteund ontwerpen en produceren, de zogeheten CAD/CAM-diensten. Blue Fox wil de activiteiten concentreren om de organisatie te stroomlijnen.

Blue Fox heeft inmiddels dochterbedrijven voor distributie van algemene PC-software (Kenfil Distribution en Hitrate) verkocht aan een investeringsmaatschappij. Daarbij is een service- en winstdelingovereenkomst afgesproken.

De omzet van het Dordtse bedrijf Blue Fox bestaat voor tweederde deel uit CAD/CAM-diensten, onder meer door de overname vorig jaar van CAD/CAM-specialist NedGraphics.

"Door het onderbrengen van niet-CAD-activiteiten bij derden zal de omzet van Blue Fox afnemen maar de winstmarge sterk verbeteren", aldus het bedrijf in een verklaring. Hoewel hierover in de derde week van januari 2003 pas zekerheid bestaat, handhaaft Blue Fox de verwachting dat de winst voor afschrijving van goodwill gelijk blijft.

Blue Fox behaalde over het eerste halfjaar van 2002 1,2 miljoen nettowinst (na afschrijving goodwill) over 36 miljoen euro omzet.