AMSTERDAM - Experts verwachten dat Apple volgende week op de jaarlijkse conferentie Macworld een eigen smartphone zal aankondigen: de iPhone. Dit meldt persbureau Reuters. Over deze Apple-telefoon wordt al tijdenlang gespeculeerd.

Ondanks de verwachtingen is er over de nieuwe smartphone nog nauwelijks iets bekend. De iPhone zal waarschijnlijk naast een muziekfunctie ook een 2-megapixel camera hebben. Eerder werd al duidelijk dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een telefoon. In december vroeg het bedrijf een patent aan op een telefoon met iPod-functie. Ook werd een Taiwanees bedrijf opdracht gegeven om dertien miljoen telefoons te maken.

Ondanks de patentaanvraag is het allerminst zeker dat de nieuwste Apple-gadget iPhone gaat heten. De naam is immers reeds geregistreerd door het bedrijf Linksys, dat hun voip-producten onder die naam aanbiedt.

Film

Naast de iPhone is de verwachting dat op Macworld door Apple nog andere bekendmakingen zullen worden gedaan. Zo is er de afgelopen maanden gespeculeerd over nieuwe deals met filmmaatschappijen, waardoor films ter download aangeboden kunnen worden op iTunes. Eerder sloot Apple al een dergelijke deal met Walt Disney.