AMSTERDAM - World of Britney, een fansite van popster Britney Spears, sluit zijn virtuele deuren. Volgens de Britse krant Daily Star hebben de makers van de site na een aantal spraakmakende incidenten genoeg van hun idool.

Spears kwam na haar echtscheiding van Kevin Federline verschillende keren in opspraak. Dat zij onlangs werd gefotografeerd terwijl zij zonder slipje in een limousine stapte, was de druppel.

"Britney heeft haar geloofwaardigheid verloren," zegt Ruben Gray van de site tegen de krant. Eind januari houden de makers er definitief mee op.

Volgens het roddelblog Perezhilton.com zit het verhaal iets anders in elkaar. Het blog zegt te beschikken over een e-mail van webmaster Gray. Daarin zou Gray vertellen dat hij gedwongen was om te stoppen met de fanpagina omdat de eigenaar, een Aziatische zakenman, de site wilde verkopen. Het blog claimt dat Gray aan Britney en de haren heeft gevraagd of die financieel wilde helpen de site te behouden, maar daar zou ze niet op hebben gereageerd.