AMSTERDAM - AllofMP3 is niet onder de indruk van de rechtszaak die verschillende platenmaatschappijen tegen de Russische muzieksite hebben aangespannen. Het bedrijf zegt gewoon te zullen blijven opereren.

Afgelopen week werd bekend dat onder meer Capitol en Warner Bros. bij de rechter in New York een zaak hebben aangespannen tegen de muziekwinkel. Ze eisen sluiting van de site en een enorm geldbedrag. De platenmaatschappijen willen een schadevergoeding van 150 duizend dollar voor elk van de elf miljoen verkochte nummers.

AllofMP3 ligt al lang onder vuur, omdat het geen vergoeding afdraagt aan de artiesten wier muziek het verkoopt.

'Legaal'

AllofMP3 reageert laconiek op de zaak. In een summiere verklaring op de site schrijft het bedrijf dat de platenmaatschappijen "natuurlijk het volste recht hebben om alle rechtszaken aan te spannen die ze willen", maar dat dat weinig zin heeft. AllofMP3 opereert niet in New York, maar vanuit Rusland, en volgens de Russische wetgeving is de site legaal, beweert het bedrijf.

WTO

Rusland heeft onlangs toegezegd het auteursrecht aan te zullen passen, en AllofMP3 en vergelijkbare sites te zullen sluiten. De maatregel was een belangrijke eis van de Verenigde Staten in onderhandelingen over de toetreding van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO.