AMSTERDAM - De mailserver van UPC heeft begin van donderdagavond opnieuw problemen gekregen. Volgens UPC komt dat wederom door spamberichten die het e-mailverkeer van de klanten via de webmailservice Chello belemmeren. Het bedrijf heeft extra mensen opgeroepen om de storing te verhelpen.

Mogelijk maken de spammers gebruik van bestaande mailadressen van UPC's webmailservice Chello. Het is nog niet bekend wanneer de herhaalde problemen zijn verholpen.

Het gaat volgens UPC om vele miljoenen spamberichten die de filters omzeilen. UPC denkt te weten dat er vergeleken met dezelfde periode vorig jaar 700 maal zoveel spamberichten worden gedumpt. Het bedrijf is in overleg met filterfabrikanten om "de excessieve" hoeveelheden een halt toe te roepen.

Chello heeft 500.000 abonnees. Ook de eerdere storing, die eerder donderdagmiddag verholpen was, werd veroorzaakt door een grote hoeveelheid spamberichten, aldus een verklaring van UPC.

De eerdere storing begon dinsdagochtend. Door de hoeveelheden spam liep de verwerking van e-mails vertraging op en was de server af en toe helemaal niet bereikbaar. Het bedrijf paste de instellingen van de spamfilters aan om de problemen te voorkomen.