AMSTERDAM - Moslimorganisaties in Pakistan bieden geloofsgenoten elders ter wereld de mogelijkheid om via internet een schaap of geit te offeren ter gelegenheid van het Offerfeest, de afsluiting van de heilige pelgrimage naar Mekka. Dat meldt persbureau Reuters.

Volgens de islamitische traditie moeten moslims die zich dat kunnen veroorloven tijdens het feest een dier slachten, en het vlees uitdelen aan de armen. Vooral in westerse landen is het echter vaak niet mogelijk om dat ritueel te voltrekken.

Via de websites van verschillende islamitische liefdadigheidsorganisaties kunnen moslims een offerdier kopen. Het is mogelijk de slacht van het dier via een webcam te volgen, waarna het vlees aan hulpbehoevenden wordt uitgedeeld. De prijzen van de offerdieren variëren van honderd dollar voor een geit tot 450 dollar voor een koe.

De eerstvolgende pelgrimstocht naar Mekka valt in de eerste week van januari. Nederlandse moslimorganisaties maakten woensdag bekend het vlees te zullen distribueren onder voedselbanken.