AMSTERDAM - Internetzoeker Google heeft een eigen versie van browser Internet Explorer 7(IE7) gelanceerd. In de aangepaste versie heeft Google de eigen zoekfunctie geïmplementeerd, alsmede de toolbar. Tevens is het mogelijk om de startpagina van Google te personaliseren.

Microsoft maakte het voor Google mogelijk om een eigen IE7-browser te maken met de Internet Explorer Administration Kit. Met deze tool is het voor ontwikkelaars mogelijk om de populaire browser naar eigen wens aan te passen.

De Group Program Manager van Microsoft, Tony Chor, laat op IEBlog weten blij te zijn dat Google, Yahoo! en USAToday.com de configuratiekit hebben gebruikt om eigen browsers te maken.

Google diende eerder dit jaar bij de Amerikaanse justitie en de Europese Commissie een klacht in tegen Microsoft. Volgens het zoekmonster moeten mensen zelf kunnen bepalen met welke zoekmachine ze werken. Microsoft heeft in IE7 standaard de eigen zoekmachine Windows Live Search.

In 2004 was er al sprake van GBrowser, een geheel eigen webbrowser van Google. Uiteindelijk is dit project niet doorgegaan, vanwege de strijd tussen IE en Firefox.