NIEUWEGEIN - Nintendo verstevigt de constructie van de besturing van haar nieuwe Wii-spelcomputer, die deze maand in Nederland op de markt is gebracht. Gebleken is dat spelers controllers per ongeluk door de huiskamer slingeren als zij te fanatiek opgaan in het spel.

Bekijk video

De website Wiihaveaproblem.com maakt melding van diverse ongelukken met het apparaat. De grootste klacht is dat bij het spelen van sportspellen, bijvoorbeeld honkbal en tennis, de controllers uit de hand kunnen schieten.

Om de spelbeleving te vergroten, heeft Nintendo het mogelijk gemaakt om echte slagbewegingen te maken die via sensoren in beeld worden omgezet. De Japanse onderneming merkt nu echter ook de keerzijde van deze noviteit.

Verdubbeld

Om verdere ongelukken te voorkomen, wordt de dikte van het koordje naar het polsbandje van de controller bijna verdubbeld. Daarnaast gaat Nintendo de bespelers van de Wii er nadrukkelijker op wijzen om het polsbandje te gebruiken. Gamers vergeten dat nogal eens, zei een woordvoerster van Nintendo Benelux vrijdag.

Zelf inwisselen

Nintendo gaat de 'oude' controllers niet terugroepen, aldus de woordvoerster. Klanten kunnen hun polsbandjes wel inwisselen indien zij dat wensen. Zij moeten daarvoor contact opnemen met de onderneming zelf en de bandjes opsturen. Spelcomputers die binnenkort worden geleverd aan de detailhandel krijgen controllers met de verstevigde constructie. In Europa zijn sinds begin deze maand al 950.000 controllers verkocht.