AMSTERDAM - Een Amerikaanse actiegroep heeft aan de bel getrokken over een computerspel waarin spelers een leger moeten recruteren om de antichrist, de belangrijkste helper van de duivel, te bestrijden. De actievoerders vinden dat het spel Left Behind: Eternal Forces zich teveel richt op het bekeren en vermoorden van niet-christenen, zo meldt de website CNET.

Woordvoerder Clark Stevens van de actiegroep 'Campagne ter verdediging van de grondwet' noemt het spel "gewelddadig pro-christelijk", en vindt dat supermarktgigant Wal-Mart het direct van de schappen moet halen.

Strijdgroep

In het spel sluit de speler zich aan bij een paramilitarie evangelische strijdgroep. In de straten van New York moeten tegenstanders vervolgens worden bekeerd, of vermoord. "Een moord gaat ten koste van je 'zielpunten'. Om je ziel weer op te laden moet je knielen en verzinken in gebed, dat lijkt mij een duidelijke boodschap", aldus Stevens

De directeur van het spelbedrijf Left Behind Games, Troy Lyndon, vindt de ophef over zijn game onterecht. "Ons spel versterkt slechts het bidden en er wordt niet gemoord in naam van God", vertelde Lyndon. "Er wordt wel gemoord natuurlijk, het is tenslotte een computerspel."