AMSTERDAM - Spelletjessite www.zylom.nl is dinsdag in Amsterdam uitgeroepen tot Website van het Jaar 2006. Het Nederlands publiek kon stemmen op 140 geselecteerde websites, verdeeld over veertien categorieën. Het is de derde editie van de verkiezing. Vorig jaar won de site van de Postbank. Dit keer zijn bijna 350.000 stemmen uitgebracht.

De categorieën varieerden van nieuws en informatie (winnaar www.nu.nl), entertainment en lifestyle (www.kaartenhuis.nl), financiële diensten (www.rabobank.nl), reizen (www.weekendjeweg.nl), auto en verkeer (www.anwb.nl), fast moving consumer goods (www.ah.nl), blogs en communities (www.hyves.nl), tot overheid, onderwijs en non-profit (www.kennisnet.nl), e-commerce en veilingsites (www.marktplaats.nl), huis & tuin (www.ikea.nl), internet & telecom (www.hotmail.nl), isp's & portals (www.google.nl) en gezondheid (www.gezondheidsplein.nl).

De site van Zylom kreeg de meeste stemmen en won zo het totaalklassement.

Initiatiefnemer is ID Projects. Die wil met de verkiezing de interactie tussen websites en hun publiek bevorderen. De genomineerden zijn samengesteld op basis van onder meer gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en mate van innovatie.