AMSTERDAM - De 17-jarige Andries Smit uit Den Haag heeft zaterdag in Amsterdam de FIFA Interactive World Cup 2006 gewonnen. Dat zei een woordvoerder van de organisatie.

Smit is daarmee wereldkampioen virtueel voetballen geworden. Aan de finale namen de 128 beste FIFA-gamers uit 68 landen deel. Ze speelden de game FIFA 07 voor de Xbox 360. Smit won zaterdag met 6-4 van zijn Oostenrijkse tegenstander Wolfgang Meier. Hij speelde met het Braziliaanse team.

De finale zat vol met doelpunten. Meiers team zat niet stil en scoorde al in de derde minuut. Het elftal van Smit hoefde niet lang te wachten op de gelijkmaker, deze kwam in de zestiende minuut. De eerste helft eindigde in een 4 - 2 voorsprong voor de Nederlander.

In de tweede helft werd vervolgens meer gedisciplineerd en defensiever gespeeld. Barcelona scoorde de prachtige gelijkmaker in de 65ste minuut, om uiteindelijk verslagen te worden door twee prachtige doelpunten van de virtuele Ronaldinho.

Prijzengeld

De jonge Hagenaar heeft 20.000 dollar aan prijzengeld gewonnen en mag naar het gala dat de wereldvoetbalbond 18 december in Zurich houdt, waar bekend wordt wie wereldvoetballer van het jaar wordt.


'Ik kan het gewoon nog niet geloven!'

"Ik ben helemaal overdonderd, verbaasd en tegelijkertijd verrukt! Ik kan het gewoon nog niet geloven!", aldus Smit.