AMSTERDAM - De vrijdag in Nederland gelanceerde spelcomputer Nintendo Wii is zo goed als uitverkocht. Volgens een woordvoerder van Nintendo zijn er nog geen exacte cijfers beschikbaar, maar ligt het voor de hand dat de computer binnen enkele uren vrijwel nergens meer te verkrijgen was. De Wii kost 249 euro.

Bekijk video


Stephan Schuurman | Wachten op de Wii bij een winkel in Rotterdam

"Bij veel winkeliers konden reserveringen worden gemaakt, daar is de Wii in ieder geval uitverkocht", zegt de woordvoerder. De afgelopen maanden zag Nintendo de vraag naar de spelcomputer 'met de dag groeien'. Vanaf vrijdag was de Wii dan eindelijk te koop bij gamewinkels, warenhuizen, speelgoed- en multimediawinkels. "Op sommige plekken hebben mensen vanaf twaalf uur 's nachts voor de deur staan wachten om er als eerste bij te zijn."

Controller

De Wii is de eerste spelcomputer met een speciale afstandsbediening met sensoren. Daardoor kan het spel bediend worden met knoppen, maar ook door de afstandsbediening te bewegen. Zo kunnen er heuse tennis- golf- of boksbewegingen gemaakt worden bij speciale spellen.

Nintendo krijgt in de loop van volgende week een nieuwe voorraad Wii's. Ook in de rest van december worden er voortdurend nieuwe leveringen gedaan. Games die op de Wii gespeeld kunnen worden zijn onder meer Zelda: Twilight Princess, Need for Speed Carbon, Tony Hawk's Downhill Jam en Super Monkey Ball Banana Blitz. Ook Nintendo-klassiekers als Super Mario en Donkey Kong kunnen op de Wii worden gespeeld.