AMSTERDAM - Gebruikte parkeerkaartjes zijn geld waard. Dat denken althans de initiatiefnemers van de site parkeergeld.nl. Op de site kunnen automobilisten de bonnetjes kopen of verkopen.

De site bemiddelt tussen automobilisten die oude parkeerkaartjes zoeken of willen aanbieden.

Volgens de initiatiefnemers is de site een service voor "verzamelaars", of voor automobilisten die de parkeerkaartjes willen gebruiken om bezwaar te maken tegen een parkeerboete, als ze het originele betaalbewijsje "kwijt" zijn.

"Uiteraard zou u de gebruikte parkeerkaartjes kunnen gebruiken om een bezwaarschrift in te dienen nadat u een parkeerboete heeft gehad. En hoewel het achteraf niet door de overheidsinstelling is na te gaan of uw kaartje van uw dashboard was gewaaid of dat u het via onze site heeft aangeschaft, is deze handelswijze mogelijk in strijd met de wet", schrijven de initiatiefnemers, die zich daarvan dan ook "nadrukkelijk distantiëren".

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vermoedt dat de site niet strafbaar handelt. Wel zouden mensen die de oude parkeerbonnen gebruiken om boetes te ontlopen, zich mogelijk schuldig maken aan oplichting.