AMSTERDAM - Politieagenten in de Amerikaanse staat North Carolina hebben een achttienjarige student doodgeschoten die er van werd verdacht twee Playstations 3 te hebben gestolen op de dag dat de gameconsole werd geïntroduceerd, zo meldt Associated Press.

Het slachtoffer zou met een medeplichtige een medestudent hebben beroofd van twee exemplaren van de nieuwe spelcomputer. De jongen had drie dagen in de rij gestaan bij de plaatselijke Wal-Mart. Toen hij de PS3's thuisbracht, werd hij neergeslagen en werden zijn aankopen afgepakt.

De verdachte deed de deur van zijn studentenflat niet open toen de politie hem kwam arresteren. Daarop trapten agenten de deur in, en werd de jongen neergeschoten. Ook zijn hond, een Duitse herder, werd dodelijk getroffen. De precieze toedracht van de schietpartij is onduidelijk.

De andere verdachte werd op een ander adres aangehouden.

Rumoerig

De introductie van de Playstation verliep in de Verenigde Staten rumoerig. Voor veel winkels vormden zich al dagen van tevoren lange rijen, omdat de voorraad van de langverwachte console beperkt was. Op verschillende plaatsen werden kopers beroofd van hun PS3's.