AMSTERDAM - Dankzij haar geruchtmakende scheiding van Kevin Federline en de geboorte van haar tweede kind is 'Britney Spears' voor de vijfde keer in zes jaar de meeste gezochte term bij zoekmachine Yahoo. In de top tien staan nog acht andere celebrities.

Alleen de tweede plaats is niet voor een ster: de worstelcompetitie World Wrestling Entertainment. Verder staan onder meer Paris Hilton, Lindsay Lohan, Jessica Simpson en Shakira in de lijst.

Van de nieuwsgebeurtenissen leverde de dood van Crocodile Hunter Steve Irwin de meeste zoekopdrachten op. Ook de oorlog in Irak, het conflict tussen Israël en Libanon en de Amerikaanse verkiezingen hadden de belangstelling van veel internetters.

Sinds Yahoo de jaarlijkse lijst publiceert, was Britney Spears slechts éénmaal niet het poplairste. In 2004 ging de eer naar Paris Hilton, van wie dat jaar een seksvideo op internet circuleerde.

Google Zeitgeist

Concurrent Google heeft zijn lijstjes voor 2006 nog niet bekend gemaakt. Afgelopen week was Britney Spears echter ook bij Google de meest gezochte term.