AMSTERDAM - Sony heeft opnieuw gewaarschuwd dat bedrijven die Amerikaanse en Aziatische Playstations 3 (PS3) op de Europese markt brengen voor de officiële lancering in maart, aanzienlijke schadeclaims kunnen verwachten. Een Brits advocatenkantoor heeft dat laten gezegd tegen vakblad MCV.

Sony liet al eerder weten dat het grijze import van de nieuwe gameconsole keihard zou aanpakken. Het bedrijf is beducht dat de spelcomputer voortijdig op markt verschijnt, omdat het de introductie van de PS3 door een gebrek aan onderdelen enkele maanden heeft moeten uitstellen.

In de VS en Japan is de PS3 al enkele weken verkrijgbaar, maar in Europa en Australië ligt de console pas in maart 2007 in de winkels.

Onderzoek

Sony is inmiddels een onderzoek begonnen naar het schimmige Britse bedrijfje Mastercash dat in advertenties beloofde de PS3 in het Verenigd Koninkrijk voor de kerst te kunnen leveren.

Lik-Sang

In oktober dwong Sony de populaire webwinkel Lik-Sang uit Hong-Kong al tot sluiting, omdat het Playstation Portables naar Europa had verscheept.