ENSCHEDE - Twee Enschedese jongens van 14 en 17 jaar hebben bekend dat zij op de populaire videosite Youtube beelden hebben geplaatst van onder meer het afvuren van een wapen, het maken van molotovcocktails en het in brand steken van coniferen.

De politie liet maandag weten dat in overleg met het Openbaar Ministerie nog moet worden bepaald wat er met de jongens gebeurt.

De politie Twente werd in november door medewerkers van RTV Oost over de video's getipt. Twee dagen daarna kwamen de moeders van de 14- en 17-jarigen met hun zoons bij de politie. Zij hadden het verhaal in de krant gelezen en op RTV Oost gezien. Een van de moeders had haar 14-jarige zoon op de beelden herkend toen hij een vuurwerkpistool afvuurde.

Mobieltje

De jongens hadden met een mobiele telefoon de opname gemaakt van het afvuren van het vuurwerkpistool en de beelden online gezet. Hierbij werden ook beelden van het in brand steken van de coniferen en het maken van molotovcocktails geplaatst die door de 14-jarige waren gedownload van een andere site.

Verwijderd

Direct nadat de politie de beelden ontdekte, zijn ze door de 14-jarige verwijderd. Het gebruikte vuurwerkpistool is inbeslaggenomen. De twee jongens verklaarden dat ze dit pistool tijdens de zomervakantie in een park in hun woonwijk hadden gevonden.