VOORBURG - Steeds meer mensen gebruiken internet om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. In 2006 gebruikte bijna zestig procent van de 10,5 miljoen frequente internetgebruikers het internet voor media- en postzaken, zo blijkt uit cijfers die het CBS maandag publiceerde.

Bekijk video

Ruim veertig procent van de internetgebruikers leest de kranten en nieuwsbladen op het web, dat is een toename van acht procentpunt ten opzichte van 2005. Mannen (48 procent) doen dit vaker dan vrouwen (38 procent). Vooral internetters tussen de 25 en 45 jaar lezen het nieuws digitaal.

Radio en televisie

Bijna de helft van alle 12- tot 25-jarigen op het web gebruikt internet steeds vaker om te luisteren en te kijken naar radio en televisie. In totaal luistert of kijkt 35 procent van de internetters ook via internet naar radio op tv.

Het versturen van brieven en kaarten gebeurt ook steeds minder.

Zeven procent van de internetters vervangt de postzaken vrijwel volledig via internet of e-mail, een op de vijf doet dat grotendeels. Ook hier zijn het vooral jongeren die overstappen op internet. Internetgebruikers boven de 55 jaar sturen nog het liefst een brief via de post.