HOOGERHEIDE - Het condoleanceregister op internet, dat geopend is ter nagedachtenis van de vrijdag in Hoogerheide vermoorde Jesse Dingemans, had zaterdag om 16.00 uur al 12.000 reacties binnen. Dit liet de organisatie van Condoleanceregister.com weten.

Sinds de opening van het register vrijdagavond komen er per minuut soms meer dan vijftig reacties binnen. In de reacties overheerst ontsteltenis dat deze moord in Nederland kon gebeuren.

Het register blijft de komende week voor iedereen toegankelijk. Daarna wordt het aan de ouders en de school aangeboden. Via condoleance.nl kunnen mensen eveneens reageren. Daar hebben al 2100 mensen een bericht achtergelaten.

Medeleven

Ook op andere sites is groot en intens medeleven vanuit het hele land met de familie Dingemans en de basisschool Klim-Op te lezen.

Bij de regionale krant BN/DeStem waren zaterdag om 09.00 uur ruim 450 reacties binnengekomen, op Omroep Brabant ruim zestig. In nogal wat reacties vragen de schrijvers om de hoogst denkbare straf voor de dader.

Ook op de website Memory Of is een condoleanceregister geopend.