AMSTERDAM - Nieuwssites op internet hebben het aantal bezoekers sinds 2004 zien verdubbelen. Ook worden nieuwssites gemiddeld hoger gewaardeerd dan andere websites. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van Multiscope. Nieuwssites scoren met een waarderingscijfer van 7,2 gemiddeld 0,3 punten hoger.

Marktleider in het segment van de nieuwssites is NU.nl. Deze site trekt maandelijks vier miljoen unieke bezoekers. De site wordt door vijftig procent van de ondervraagden genoemd als hen gevraagd wordt een nieuwssite te noemen.

Elsevier

Van de kranten scoort de internetsite van De Telegraaf het hoogst. De site staat in het nieuwssegment op de tweede plaats. Het Algemeen Dagblad bekleedt de derde plaats op de ranglijst. Een stijger onder de nieuwssites is Elsevier.nl. De website van dit opinieblad groeide de afgelopen twee jaar van enkele honderdduizenden bezoekers naar 1,8 miljoen per maand.

Wat de reden voor de groei van de nieuwssites is en wat de verklaring is voor de relatief hoge waardering, vermeldt het onderzoek niet.