AMSTERDAM - Een Amerikaanse vrouw moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden, omdat ze de zanger van Linkin Park via moderne technologie zou hebben gestalkt. De 27-jarige Devon Townsend wist via het kraken van de internetsite van een telefonieaanbieder de hand te leggen op de telefoonrekening van zanger Chestor Bennington.

Ook bemachtigde zij de lijst van nummers die hij had gebeld en digitale foto's die met de telefoon waren genomen, meldt justitie in de Verenigde Staten. Ook zou ze in de e-mail van Benningtons vrouw Talinda hebben ingebroken. Townsend zou Talinda ook telefonisch hebben bedreigd.

Townsend gebruikte een computer op haar werk, Sandia National Laboratories. Het bedrijf ontwikkelt technologie om de staatsveiligheid te ondersteunen. Inmiddels werkt ze niet meer bij het laboratorium.

Internetversie

Townsends advocaat Ray Twohig vindt de aanklacht niet zo ernstig. "Dit is de internetversie van een groupie die zich in de kleedkamer van Mick Jagger verstopt", zegt Twohig. "We bevinden ons in een ander tijdperk en fans hebben meer mogelijkheden dan vroeger."

Linkin Park debuteerde in 2000 met het album 'Hybrid Theory' en bracht daarna alleen nog het studioalbum 'Meteora' (2003) uit.