AMSTERDAM - Computerspellen winnen in Nederland flink aan populariteit. In vijf jaar tijd groeide de markt voor videospelletjes met ruim tien procent. De markt voor games groeit tot 2010 nog eens met 63 procent tot 513 miljoen euro. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PWC).

Spellen voor spelcomputers zijn in Nederland veruit het populairst onder de gamers. Consumenten gaven daar vorig jaar 128 miljoen euro aan uit.

Een van de grootste groeiers zijn de internetspellen. De markt nam vorig jaar met 38,5 procent toe tot 108 miljoen euro. In die online-games kunnen spelers de strijd via internet aanbinden met gamers vanuit de hele wereld.

Pc

Volgens PWC zijn de spellen vooral populair door het grote aantal snelle internetverbindingen dat Nederland telt. De verkoop van spelletjes voor de pc nam af. De groei liep al en aantal jaren terug en vorig jaar daalde het marktaandeel met vijftien procent. Toch zullen de pc-spellen profiteren van de vraag naar online-games, want daarvoor is het pc-spel nodig, stelt PWC.