AMSTERDAM - Youtube is erg tevreden over de samenwerking met het Amerikaanse tv-zender CBS. CBS opende onlangs een eigen kanaal op de populaire videosite, waar het filmpjes laat zien uit zijn tv-programma's, zoals de Late Show van David Letterman.

Het kanaal, dat in oktober van start ging, heeft inmiddels bijna 25 duizend abonnees, die bijna 300 duizend filmpjes hebben bekeken. Het is daarmee het populairste kanaal dat Youtube aanbiedt.

IJshockey

Youtube sluit met steeds meer mediabedrijven distributieovereenkomsten. Eerder in november werd bijvoorbeeld bekend dat Youtube bewegende beelden mag vertonen van wedstrijden in de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL.

Zo hoop het bedrijf te voorkomen dat het in juridische problemen komt vanwege auteursrechtenschendingen. Youtube verwijderde om diezelfde reden onlangs grote hoeveelheden video van de Amerikaanse zender Comedy Central, dat onder meer de tekenfilmserie South Park uitzendt.

Google

Het bedrijf werd in oktober overgenomen door Google. De zoekmachinegigant zou enkele honderden miljoenen dollars gereserveerd hebben om eventuele rechtszaken tegen Youtube te kunnen uitvechten. Google zelf heeft dat overigens altijd ontkend.