BRUSSEL - Microsoft heeft op de valreep technische gegevens over besturingssysteem Windows ingeleverd bij Europees Commissaris Neelie Kroes (Concurrentie).

De commissaris had de softwaregigant in juli een boete van ruim 280 miljoen euro opgelegd omdat de informatie uitbleef. Vorige week dreigde ze met nog hogere boetes als Microsoft niet uiterlijk donderdag de gegevens afstond. "Ik heb niet het eeuwige leven", zei Kroes toen.

Microsoft moet de informatie afstaan zodat andere bedrijven programma's kunnen maken die met Windows kunnen samenwerken. De Europese Commissie beslist later of de ingeleverde informatie voldoende is.

Verenigde Staten

Eerder deze week maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend dat Windows Vista, de nieuwe versie van het besturingssysteem die in november op de markt komt, voldoet aan de mededingingsafspraken die Microsoft in 2002 met de Amerikaanse overheid heeft gemaakt. Concurrerende bedrijven zouden voldoende toegang tot Vista hebben om hun producten geschikt te maken voor de nieuwe Windowsversie.