AMSTERDAM - Hyvend Nederland heeft vrijdag en zaterdag een andere bezigheid moeten zoeken. De populaire vriendensite Hyves.nl was namelijk anderhalve dag niet te bereiken. De site was uit de lucht wegens een grote verhuizing die Hyven sneller zal maken dan ooit tevoren.

Vrijdagavond om 18 uur gingen alle servers 'down'. Na de verhuizing zullen nieuwe servers in gebruik worden genomen en zal de site sneller worden. Dat berichtte het Hyves-team op een speciaal in het leven geroepen weblog. Naar deze weblog werden gebruikers automatisch doorgeschakeld als ze Hyves wilden bezoeken.

Weblog

De weblog lijkt een goede tijdelijke vervanger te zijn. Hyvers met ontwenningsverschijnselen konden er hun ei kwijt, en creatieve hyvers stuurden video's over hoe ze het gemis ervaren. "De afkickverschijnselen beginnen wel heel drastische vormen aan te nemen hier. Ben erg toe aan mijn dagelijkse portie Hyves", schrijft Mieke als blijkt dat de verhuizing langer duurt dan verwacht. Ruim 1600 soortgelijke reacties spreken voor zich.

Politici

Ook bekende Hyvers toonden zich betrokken. Jan Peter Balkenende moedigde zijn hyves-genoten aan om vooral geduld te hebben. Marc Rutte maakte van de gelegenheid gebruik om reclame te maken voor de website van de VVD. En Wouter Bos werd zelfs een beetje sentimenteel: "Op de somberste momenten van politici brengt Hyves altijd weer een mooi straaltje zon naar binnen".

Geheim onderdeel

Het Hyves-team was zaterdagmiddag nog altijd in rep en roer. Maar het einde was in zicht: "De beste schatting dat er weer gehyved kan worden is nu 18 uur. Het wachten was nog op één geheim onderdeel, en dat is inmiddels onderweg onder politie-escorte".

Even later moest Hyves-kopstuk Raymond zijn bezoekers nog teleurstellen. "Er moet nog getest worden dus ik denk dat ik te enthousiast was en dat het eerder 19 uur wordt", post hij op de weblog.

Online

Inmiddels is Hyves weer online. Sinds kwart over acht zaterdagavond kunnen Hyvers weer ongestoord Hyven, krabbelen en bloggen.