AMSTERDAM- Na een renovatie van appartementen in Amsterdam-Noord kunnen bewoners beter buiten gaan staan om zonder problemen met hun mobieltje te bellen.

De bewoners hebben via hun bewonerscommissie bij woningcorporatie Rochdale geklaagd over de slechte ontvangst van hun mobiele telefoon na de opknapbeurt van hun huizen. Rochdale heeft TNO ingeschakeld om onderzoek te doen, liet een woordvoerder donderdag weten.

Aluminium

De woningbouwvereniging is bijna klaar met de renovatie van ruim zeshonderd appartementen in woonwijk De Banne. De woningen kregen nieuwe aluminium gevelplaten en warmte-isolerende beglazing, met een metalen coating over het glas.

"Voor de renovatie was er volgens bewoners ook al mindere ontvangst, maar nu zijn er veel meer klachten", aldus de zegsman. "Reden waarom we dachten: dit klopt niet."

TNO heeft metingen verricht in de woningen, die dicht tegen de snelweg A10 aanliggen in het noorden van Amsterdam. Waarschijnlijk volgende week zijn de resultaten bekend.

Vochtklachten

Rochdale heeft een vergelijkbare situatie nog niet eerder meegemaakt. ,"Ieder complex is verschillend", aldus de woordvoerder. De woningstichting koos voor bekleding met aluminiumplaten omdat er voorheen vochtklachten waren. "De bakstenen muren waren poreus geworden. En met het warmte-isolerende glas hebben bewoners nu ook minder stookkosten."