AMSTERDAM - Casabobo, een website die vorige week nog de woonhuizen van bekende Nederlanders liet zien, heeft zichzelf omgevormd tot sociale netwerksite.

Op de site waren vorige week de woningen te zien van tientallen bekende Nederlanders. De huizen werden gemarkeerd op satellietbeelden van Google Maps. Aanvankelijk stonden ook de woningen van bekende politici als minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenbeleid en premier Balkenende te vinden, maar de initiatiefnemers besloten die al snel te verwijderen.

Volgens Jan-Willem van Beek van het bedrijfje Greenberry meldden mensen zich na de publiciteitsgolf van vorige week spontaan aan voor de website, waarna de initiatiefnemers besloten de opzet van de site aan te passen.

Hotspots

Inmiddels heeft Casabobo een heel ander karakter gekregen. De voetballers en acteurs zijn verdwenen, maar nu kunnen onbekende Nederlanders zich op de site aanmelden. Gebruikers kunnen hun huis en hun 'hotspots', zoals hun favoriete restaurant of sportclub, op de plattegronden markeren.

GPS-tracking

Wat de verdere plannen voor de site zijn, kan Van Beek nog niet zeggen. Greenberry gaat de techniek achter de site aanpassen om alle aanmeldingen te kunnen verwerken. Mogelijk wordt Casabobo in de toekomst uitgebreid met GPS-tracking, zodat gebruikers een berichtje kunnen krijgen als hun vrienden in de buurt zijn.