AMSTERDAM - De gemeente Dordrecht heeft de beste website. Dat blijkt uit de nieuwe ranglijsten van Overheid.nl, dat de websites van overheidsinstellingen beoordeelt.

De onderzoekers beoordelen de websites van gemeenten, provincies, ministeries en waterschappen op aspecten als gebruikersvriendelijkheid, toegankelijkheid en de mogelijkheden om een site te personaliseren. Daarbij kwam Dordrecht als beste uit de bus, gevolgd door Enschede en Leidschendam-Voorburg.

Stoomtrein

De Limburgse gemeente Simpelveld had de slechtste website, aldus de onderzoekers. De gemeente heeft echter juist dinsdag een nieuwe website in gebruik genomen. G. Hollands, verantwoordelijk voor de homepage van de gemeente, kan zich de slechte cijfers voor de oude site voorstellen. "Dat was eigenlijk maar één pagina, met een foto van het gemeentehuis en linkjes naar de VVV en onze stoomtrein." De nieuwe site wordt langzaam verder uitgebreid.

Bovendien is het de Limburgers wellicht een troost dat de site van hun provincie juist de beste in zijn soort is. Van de ministeries kreeg Volksgezondheid, Welzijn en Sport de meeste lof, bij de waterschappen voert Vallei en Eem de lijst aan.