GRONINGEN - De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft per ongeluk vrijwel alle medewerkers een 'ontslagmail' gestuurd. Circa 7000 werknemers kregen maandag een bericht in hun inbox waarin viel te lezen dat hun dienstverband is beëindigd en dat daarom het persoonlijk e-mailadres komt te vervallen.

"Uit onze administratie blijkt dat uw dienstverband bij de Rijksuniversiteit Groningen onlangs is beëindigd," lazen de medewerkers maandag. "Omdat u een aanvraag heeft ingediend om langer gebruik te mogen maken van de RUG-ICT-diensten en u dit heeft gekregen, kunt u nu dit mailtje lezen."

Vastgelopen

"Een foutje in het mailsysteem", zo omschrijft een woordvoerder van de RuG het voorval dinsdag. "Een van de computersystemen was vastgelopen met als gevolg dat er dus 7000 mailtjes zijn verstuurd."

De afdeling gemeenschappelijk administratief internet, de afzender van het bericht, kreeg per kerende post honderden mailtjes terug. Veel mensen maakten zich zorgen, terwijl anderen vooral mailden om de afzender van het bericht sterkte te wensen met het afhandelen van alle reacties, vertelt de zegsman. "Een aantal werknemers vroeg zich zelfs af of het salaris nog wel zou worden overgemaakt." De universiteit neemt maatregelen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.