AMSTERDAM - De Utrechtse blogger Martijn van Es heeft zijn verloren mobieltje op een heel uitzonderlijke manier teruggevonden. Omdat zijn telefoon automatisch stond doorgeschakeld naar de fotosite Flickr, stuitte de blogger op een foto afkomstig van zijn telefoon die hij niet zelf had genomen.

Van Es verloor vorige week zijn mobiele telefoon. Toen hij de volgende dag op zijn persoonlijke Flickr-pagina inlogde, zag hij daar een foto van twee onbekende jongens. De foto was met zijn mobiele telefoon gemaakt nadat Van Es die verloren had. Toen hij de foto op zijn weblog plaatste, begon het balletje te rollen.

Reacties

Andere weblogs zoals Fok! En GeenStijl namen het mysterieuze verhaal over, en dat lokte veel reacties uit. Tientallen mensen herkenden de jongens op de foto en de locatie waar de foto is genomen. Tips wezen uit dat de jongens op het St. Gregorius College in Utrecht zitten.

Via een profiel van één van de jongens op mijnutrecht.nl kon Van Es zijn identiteit achterhalen. Van Es weet niet of de jongens op de foto of degene die de foto heeft genomen zijn telefoon hebben gestolen. "Ze hebben op de een of andere manier de telefoon in handen gekregen. Als ze hem hebben gestolen dan is duidelijk wat ik van ze vind. Als ze hem gevonden hebben dan neem ik het ze kwalijk dat ze de telefoon niet bij de politie hebben ingeleverd", schrijft hij op zijn weblog.

Opgelost

Inmiddels is het mysterie grotendeels opgelost. Van Es schrijft vrijdag op zijn weblog dat er een einde is gekomen aan dit bizarre verhaal. "De jongens op de foto blijken niets te maken te hebben met het hele verhaal. Ze zijn door een andere jongen op de foto gezet met de telefoon die hij naar eigen zeggen gevonden had."

Van Es heeft de foto van zijn blog verwijderd, en later vrijdag meldde hij dat ook de telefoon weer is teruggebracht. "Ondanks een zeer boze pa van de eerlijke vinder is de telefoon nu echt terug", besluit hij op zijn weblog.