AMSTERDAM - De opvolger van Hotmail, Windows Live Mail, is donderdag in Nederland geïntroduceerd. De e-maildienst maakt deel uit van het internetplatform Windows Live. Hotmail zal naast Live.nl blijven bestaan, zo meldt de NOS.

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos kreeg als eerste Nederlander een adres bij Live Mail, wouter@live.nl.

De nieuwe mailservice lijkt op Outlook. Volgens MSN heeft het programma meer geheugen. Ook is het systeem beter beveiligd en gaat scrollen makkelijker.

Problemen

De introductie van de nieuwe dienst gaat overigens niet helemaal van een leien dakje. De overschakeling van de Hotmail-servers naar die van Live gaat volgens een woordvoerster van Microsoft Nederland gepaard met een nog onbekend probleem, waardoor veel Hotmailgebruikers niet kunnen inloggen. Microsoft onderzoekt het probleem.

Webdiensten

Windows Live is in het leven geroepen zodat internetgebruikers via één website bij al hun webdiensten kunnen. De diensten moeten onder meer een bodem leggen voor een groter gebruik van de eigen zoekmachine.

Analisten menen dat Microsoft het niet makkelijk gaat krijgen met Live. Zij stellen dat concurrenten als Google en Yahoo al veel van dit soort diensten in de markt hebben gezet die Microsoft-producten hebben overvleugeld.