AMSTERDAM - DJ Ruud de Wild ziet af van een kort geding tegen columnist Luuk Koelman. In een ingezonden brief aan het weblog GeenStijl, waarop Koelman een gefingeerd interview met De Wild publiceerde, schrijft De Wild dat hij heeft gekozen in een column te reageren.

Maandag liep een ultimatum af dat de DJ aan Koelman had gesteld. Hij dreigde een kort geding aan te spannen als de columnist het gewraakte stuk niet zou verwijderen. Ook eiste De Wild een rectificatie.

Koelman dreef in het 'interview' de spot met een schilderijententoonstelling met werk van De Wild, die momenteel in Amstelveen te zien is. Hij schreef onder meer dat De Wild "woest snuivend is klaargekomen op een pasfoto van Tatum Dagelet". Volgens De Wilds advocaat Bram Moszkowicz tastte Koelman zo "de eer en goede naam" van de DJ aan.

Het was niet de eerste keer dat Koelman advocaten achter zich aankreeg. In 2003 sleepte Gretta Duisenberg hem voor de rechter, nadat hij in een column had beschreven hoe zij de liefde bedreef met de Palestijnse leider Yasser Arafat. De rechter stelde Koelman toen in het gelijk.