AMSTERDAM - Ruud de Wild dreigt een kort geding aan te spannen tegen Luuk Koelman. De columnist van onder meer het bekende weblog GeenStijl publiceerde in oktober een column waarin hij zich door De Wild laat rondleiden op een tentoonstelling met werk van de DJ in Amstelveen.

In de column beschrijft Koelman een gefingeerd interview met De Wild. Vooral de passage waarin De Wild "woest snuivend is klaargekomen op een pasfoto van Tatum Dagelet" is de DJ in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens zijn advocaat Bram Moszkovicz is de column een "aantasting van cliënt zijn eer en goede naam".

Tatum Dagelet

Moszkovicz eiste namens De Wild dat Koelman de column voor afgelopen maandag van internet zou halen en een rectificatie zou plaatsen, onder bedreiging met een kort geding. Koelman heeft dat geweigerd. De Wild heeft volgens hem geen poot om op te staan. "Misschien een idee hem dat duidelijk te maken?" antwoordt hij aan Moszkovicz. "Kunt u al uw energie steken in die andere, alleszins belangwekkende kwestie waarin u als topadvocaat bent verwikkeld: de schildpad van de heer Henk Westbroek."

Luuk Koelman kwam al eerder in aanvaring met advocaten. In 2003 daagde Gretta Duisenberg hem voor de rechter na een column waarin werd beschreven hoe zij de liefde bedreef met de Palestijnse leider Yasser Arafat. De rechter stelde Koelman toen in het gelijk.