AMSTERDAM - TV-producent Endemol opent volgende maand een Big Brotherhuis in de virtuele wereld van Second Life. Vanaf 1 december gaan vijftien kandidaten een maand lang in het huis wonen. De populairste bewoner wint een virtueel tropisch eiland.

Het Big Brotherhuis is gebouwd op een eiland in de wereld van Second Life. Vanaf maandag kunnen kandidaten zich daar aanmelden voor de eerste virtuele editie van de populaire realityshow. Bewoners moeten minimaal acht uur per dag in het huis doorbrengen en daar allerlei opdrachten uitvoeren.

Wekelijks worden drie kandidaten door de bewoners van Second Life weggestemd. Op 31 december vindt de finale plaats, waarna het Big Brothereiland wordt geveild voor een goed doel. De winnaar van de show krijgt zelf ook een onbewoond eiland in het spel.

Verkiezingsfolders

Second Life wordt door steeds meer bedrijven en organisaties ontdekt. Persbureau Reuters opende vorige maand een vestiging in het spel, kledingwinkels verkopen er virtuele mode, en vrijdag deelden kandidaten van verschillende politieke partijen er verkiezingsfolders uit aan Nederlandse Second Lifebewoners.