AMSTERDAM - Microsoft blijft zaken doen in China. Dat zei de softwaregigant vrijdag nadat een hoge beleidsmedewerker had laten doorschemeren dat Microsoft zich uit het land zou kunnen terugtrekken vanwege de aanhoudende repressie van internetgebruikers.

Fred Tipson van Microsoft besprak het China-beleid van het bedrijf donderdag op een VN-conferentie over de toekomst van internet in Athene. "We moeten bekijken of de vervolging van webloggers niet zó erg wordt dat we ons uit het land moeten terugtrekken," zei hij bij die gelegenheid tegen de BBC.

Het bedrijf verklaarde vrijdag echter tegen de Britse omroep dat het niet overweegt zijn activiteiten in China te staken. Microsoft meent juist dat het China door zijn aanwezigheid kan helpen om het land economisch en sociaal op te bouwen.

Microsoft ligt, net als veel andere technologiebedrijven, regelmatig onder vuur van mensenrechtenactivisten vanwege zijn aanwezigheid in China. De autoriteiten in dat land blokkeren de toegang tot veel websites en vervolgen onder meer kritische webloggers en journalisten.