RIJSWIJK - Onderhandelingen over de overname van internetwinkel BOL.com bevinden zich in de eindfase. Directeur D. Ropers zei woensdag dat nog maar met één partij wordt gesproken. "Er zijn meer geïnteresseerden, maar die zitten even in de wachtkamer."

Ropers verwacht in januari de overname wereldkundig te kunnen maken als alle contracten zijn ondertekend. Over de gesprekspartner wil hij niets zeggen.

BOL.com moest op zoek naar een partner nadat de Duitse moederonderneming Bertelsmann in september had besloten om zich terug te trekken. Bertelsmann wil zich concentreren op zijn boekenclubs, die de afgelopen jaren in de versukkeling zijn geraakt. In Nederland gaat het daarbij onder meer om ECI.

BOL.com moest in enkele landen al stoppen door het besluit van Bertelsmann. De Nederlandse tak is voor investeerders wel aantrekkelijk omdat die in drie jaar tijd een grote positie heeft opgebouwd met de verkoop van boeken, cd's en films via internet. BOL.com realiseert in Nederland een jaaromzet van 25 miljoen tot 30 miljoen euro.