AMSTERDAM - Vrijgezellen op zoek naar een partner gebruiken minder vaak het internet om de liefde van hun leven te vinden. Steeds vaker schakelt de single een ouderwetse datingmakelaar in, zo meldt Reuters. Reden hiervoor zijn de vele teleurstellende ervaringen met daten via het web.

Volgens datingexpert Mary Balfour is al vaak gebleken dat verwachtingen niet uitkomen bij de internetdaters. Zo liegen veel potentiele kandidaten over hun leeftijd, gewicht of burgerlijke status. Een andere veelgehoorde klacht is dat de foto bij een profiel niet overeenkomt met het uiterlijk van de kandidaat.

Hoewel er steeds meer gespecialiseerde datingsites komen, bijvoorbeeld voor homo's, gehandicapten of miljonairs, blijkt uit cijfers dat veel singles een vervelende ervaring hebben gehad met internetdaten. "Om teleurstellingen te voorkomen schakelt de vrijgezel vaker een professioneel bureau in", zo stelt Balfour.

Populair

Uit recent onderzoek van Pew Internet en American Life Project is gebleken dat online daten overigens nog steeds erg populair is. Zestien miljoen Amerikanen hebben wel eens een online datingsite gebruikt. Zo'n 29 procent van hen liet weten een negatieve ervaring te hebben gehad met dit soort sites.