AMSTERDAM - E-mailoplichters hebben het voorzien op klanten van de onlangs gesloten webwinkel Lik-Sang. Volgens The Register proberen de oplichters de accountgegevens van PayPalgebruikers te achterhalen.

Lik-Sang was een populaire online winkel voor games en gameconsoles. Het in Hong-Kong gevestigde bedrijf staakte eerder deze maand zijn activiteiten nadat Sony Lik-Sang voor de rechter had gesleept wegens 'grijze import' van Aziatische PlayStations in Europa.

Sony treedt hard op tegen handelaren die de apparatuur illegaal op de Europese markt brengen, zeker nu de verschijning van de nieuwe PlayStation 3 in Europa enkele maanden is uitgesteld. De nieuwe spelcomputer is in Japan en Noord-Amerika al in november verkrijgbaar.

Lik-Sang besloot na de rechtszaak de deuren te sluiten. Lopende bestellingen werden geannuleerd, en klanten krijgen hun geld terug.

PayPal

De oplichters trachtten daar misbruik van te maken. Ze vroegen in een e-mail aan Lik-Sangklanten om op een vervalste Lik-Sangwebsite hun inloggegevens van online betaaldienst PayPal te "bevestigen", waarna Lik-Sang niet alleen het aankoopbedrag, maar zelfs 9,99 dollar extra zou terugstorten. Met die gegevens kunnen de oplichters de rekening van de klanten plunderen.

De site waar de oplichters gebruik van maakten, is nog altijd actief.