AMSTERDAM - De website bijbellessen.nl heeft vrijdag de Rainbow Bible Award 2006 gewonnen. De award voor beste bijbelsite van Nederland en Vlaanderen werd uitgereikt bij de opening van de Bijbel10daagse in de Westerkerk in Amsterdam.

De maker van de website, Henk-Jan Oudenampsen, ontving als prijs een sculptuur van kunstenares Hedi Bogaers en een bedrag van drieduizend euro. Deelnemers hadden dit jaar de opdracht gekregen een website te ontwikkelen rond het thema 'Feesten in de Bijbel'.

Op de winnende website kunnen mensen een aantal lessen volgen over bijbelse feesten. "Een mooie professionele website met grappige accenten", oordeelde de jury. Deze bestond uit onder meer voormalig hoofdredacteur van Trouw Jan Greven en Harna van Dorssen van de Protestantse Kerk in Nederland. De Bijbel10daagse wordt voor de tweede keer gehouden en duurt tot en met 6 november.

Het doel van de tiendaagse is om de aandacht voor de Bijbel, volgens het Nederlands Bijbelgenootschap gewekt door de verschijning van de Nieuwe Bijbelvertaling in oktober 2004, vast te houden, te stimuleren en uit te breiden.