AMSTERDAM - Het gewilde internetdomein Hell.com gaat vrijdag onder de hamer. Organisatoren verwachten dat het domein meer dan 1 miljoen dollar zal opleveren, zo schrijft The Wall Street Journal.

Het domein is gewild, omdat eigenaren er door middel van advertenties grof geld mee kunnen verdienen. Eerder deze maand werd 12 miljoen dollar neergeteld voor Sex.com. Diamond.com wisselde van eigenaar voor 7,5 miljoen dollar.

Hell.com is niet het enige domein dat vrijdag geveild gaat worden. Ook domeinen als Iran.com, Auction.com, Digitalcameras.com en Elections.com gaan onder de hamer.

Waarde

Hell.com is in 1995 geregistreerd door de inmiddels 57-jarige Kenneth Aronson. Aronson hoopt dat het domein "enkele miljoenen dollars" gaat opleveren. "Hell.com is een van de sterkste merken op aarde", zo beredeneert Aronson. Internetdeskundigen lopen wat minder hard van stapel. Zij schatten de waarde op zo'n 625.600 dollar.

"De volgende eigenaar van Hell.com heeft de mogelijkheid om te herdefineren wat de hel nou precies is, in iedergeval op het web", aldus de verkoper.